dissabte, 23 de febrer del 2008

"Billy the Kid" Torres fulmina.

LIVERPOOL FC 3-2 Middlesbrough FC

La tarde futbolística a Anfield te indiscutiblement un nom i un cognom. Fernando Torres. A "El Niño" aquesta tarde li ha donat per jugar a pistolers i emular al seu homònim del "far west" Billy "The Kid", desenfundant la seva arma més ràpid que ningú i fulminant en menys de minut i mig a l'enemic. I sort que novament Torres ha acudit al rescat en els minuts 28 i 29 de partit per donar la volta al marcador en un vist i no vist. Per que tal i com han començat les coses, el partit d'avui a Anfield tornava a encaminar-se cap a un partit pla del conjunt del Merseyside.

Rafa Benítez repetia la mateixa alineació que el passat dimarts enfront de l'Inter de Milan, amb la salvetat de la inclusió d'Alvaro Arbeloa en funcions de central per l'absència obligada per sanció de Jamie Carragher. El jugador salmantí i la defensa red, serien els tristos protagonistes de l'inici del partit al cometre conjuntament l'enèsima errada defensiva de la temporada al tractar de deixar en fora de joc als atacants visitants en un lliure directe. L'errada de coordinació, permetia al davanter turc del Boro Tuncay, plantar-se sol davant de Reina posant en avantatge a l'equip de Gareth Southgate.

No es portaven ni deu minuts de partit i el pitjor dels escenaris es presentava per a la parròquia red. Un Liverpool ple d'imprecisions i amb molta ansietat, no encertava en cap dels seus intents de conduir la pilota cap a les posicions ofensives. Tant sols Dirk Kuyt escorat a la banda dreta, oferia certa predisposició per encarar i originar perill en l'àrea rival. D'aquesta manera, amb un Liverpool agònic s'ha arribat al minut 28 de partit, quan Pepe Reina enviava una pilota al mig del camp que Julio Arca pentinava cap a la seva defensa.

La pilota ha quedat morta entre dos defensors visitants i Fernando Torres, llest com cap altre ha aprofitat el regal del rival per plantar-se davant de Scharwczer, regatejar-lo i mig caient impulsar la pilota cap el fons de la porteria empatant d'aquesta manera el partit. Un gol de davanter letal, atent sempre a totes les circumstàncies que el joc presenta, de velocitat i de definició. Un gol de crack.

No acabaria aqui el festival del jugador madrileny. Anfield encara estava sospirant i assaborint el nou gol de l'ex-jugador de l'Atlético, quan rebent una pilota en la frontal de l'àrea gran, Torres no s'ho ha pensat dos cops i ha tret una veritable fuetada de la seva cama dreta que s'ha colat ajustadament en la porteria del Middlesbrough. En un minut i mig, Fernando Torres aconseguia el que a tothom se li imaginava improbable en els 80 minuts restants de partit. I és que fins a les hores el Liverpool era un continu despropòsit, com ve essent habitual aquesta temporada en els partits disputats com a local.

Amb els gols de Torres, el Liverpool s'ha tret l'ansietat inicial i ha jugat els millors minuts de la primera part. Tot i així, la defensa dels reds continuava patint greus errades al tractar de deixar en fora de joc als atacants rivals. Novament Tuncay introduïa la pilota en la porteria de Reina al aprofitar una errada defensiva. Aquesta vegada però l'atacant turc ho feia clarament amb la mà, motiu per el qual el gol era anul·lat i el jugador del Boro sancionat amb targeta groga.

Ja en la segona part, el partit continuava per la mateixa senda amb la que havia finalitzat el primer període. Un Lucas Leiva imprecís en la creació era incapaç de trenar una jugada digna. Gerrard actuant com a mitja punta, esperava solitari les passades del mig-campista brasiler i de Mascherano (Macserano segons el comentarista de TVE), novament colossal en el seu treball de secant del mig del camp. Babel un partit més es perdia en els seus propis retalls per banda esquerra i era Kuyt amb un treball encomiable qui portava el perill amb més constància. Precisament l'holandès seria el protagonista de l'inici de la jugada del tercer gol del Liverpool i de Torres.

El davanter en funcions defensives, refusava d'una potent puntada la pilota de la zona defensiva red. La pilota volava cap a la posició del porter Schwarzer i del defensa Weather, el seu malentès, era aprofitat per un murri Fernando Torres que tot duent-se la pilota feia des de fora de l'àrea i a porta buida el 3-1 que portava, en una jugada pròpia de davanters com Raúl Tamudo, la tranquil·litat als seguidors reds. Segon hat-trick de Torres com a jugador red i primer en Premier League. Els tres gols d'aquesta tarde, fan que el davanter de Fuenlabrada es situi momentàniament tercer classificat en la taula de golejadors del campionat amb 15 gols.

El partit però, seguint el guió de la temporada, no acabaria tranquil·lament. el mig-campista esquerrà del Middlesbrough, Stuart Downing, jugador d'una gran progressió i que faria be el Liverpool en seguir de ben a prop, faria el 3-2 definitiu al controlar majestuosament amb la seva cama esquerra una passada en diagonal i batent per baix a Reina, fent inútil la sortida als peus del jugador anglès.

Sintetitzant. Torres ha salvat novament a un més que discret Liverpool al que novament l'ha mancat el criteri i organització en el mig del camp que aporta un jugador com Xabi Alonso. El tolosarra en el dia d'avui, i sense cap molèstia física coneguda, no ha estat ni tant sols convocat.