dimarts, 29 de gener del 2008

Momo traspassat a la Juventus.

Feia dies que la noticia s'aventurava i avui finalment s'ha fet oficial per part del club. Mohamed "Momo" Sissoko ha estat traspassat a la Juventus de Torí de la Serie A italiana. Tot i que des d'el club d'Anfield no s'ha fet pública la quantitat obtinguda per el traspàs del jugador de Mali, alguns mitjans apunten que la xifra estaria al voltant dels 11 milions d'Euros més incentius si l'equip italià forma part dels quatre primers classificats en la present temporada.

Sissoko va arribar al Liverpool FC procedent del València CF el juliol del 2005 de la mà de Rafa Benítez, principal valedor del seu fitxatge. Benítez que ja va fitxar al jugador de Mali quan era tècnic del club valencià, sempre va veure en Sissoko un futbolista amb les qualitats optimes per desenvolupar un treball de recuperació i contenció en el mig del camp, arribant a comparar al jugador de Mali amb el jugador francès Patrick Vieira.

Ràpidament, Sissoko va donar mostres de la seva entrega i força en el terreny de joc, convertint-se d'aquesta manera en un dels jugadors predilectes de The Kop. "Momo" mai va donar una pilota per perduda quan lluïa la samarreta red i com a mostra queda la seva lesió ocular al xocar fortuïtament amb un jugador del Benfica en partit de Champions League, que el va tindre apartat dels terrenys de joc durant un mes, arribant a perillar la visió del seu ull. Al tornar als terrenys de joc, va fer-ho amb unes ulleres protectores, imatge en la que ben segurament molts supporters el recordaran.

De la mateixa manera que la gran majoria de supporters recordaran el partit de la temporada passada en el Camp Nou de Barcelona, quan els hi esmentin el nom del jugador internacional per Mali. En aquell partit de setzens de final de la passada edició de la Champions, Sissoko fou l'amo i senyor del mig del camp, anul·lant per complert el creatiu joc del mig del camp blau-grana, en aquells moments, la màxima referència futbolística europea i mundial.

Abandona la disciplina del Liverpool FC un d'aquells jugadors que no deixa indiferent a ningú. Jugador a quit tothom reconeix i agraeix la seva entrega i compromís amb l'equip, però que també li retreu la seva facilitat per perdre pilotes amb enorme facilitat, comprometent en moltes ocasions a l'equip per les seves incomprensibles errades. Sissoko va disputar amb la samarreta del Liverpool FC un total de 86 partits, anotant un únic gol, precissament aquesta mateixa temporada enfront del Sunderland. Com a jugador red, Sissoko va aconseguir els campionats de la FA Cup'05, i la Community Shield'06.

Un dels càntics més aplaudits i de més recent creació, ha quedat orfe amb la marxa de Sissoko. Els scoussers deuran posar-se mans a l'obra per a la creació o adaptació del popular "We've got the best midfield of the world". De ben segur, abans d'acabar de redactar aquestes línies, algun Kopite ja haurà ideat la nova lletra.

BONA SORT MOMO!!!

4 comentaris:

Sentimiento Perico ha dit...

Sissoko siempre me ha parecido muy buen jugador, es un currante del mediocampo y se puede adaptar a varias posiciones. Mucha suerte Momo!
http://sentimientoperico.blogspot.com

Anònim ha dit...

MOMOMO MOMOMOMO MOMOMO SISSOKO, no tuvo suerte con su canción. Suerte compañero. YNWA.

Anònim ha dit...

Ya nos queda coja la cancion del mejor centro del campo del mundo, mucha suerte momo, excepto contra nosotros ja ja ja ja. hasta siempre.

juan ha dit...

Que lástima que no haya triunfado porque condiciones tenía muchas. Recordaré para siempre su partidazo en el Nou Camp. "...Momo Sissoko, Gerrard and Mascheranoooooooo..."