diumenge, 17 de maig del 2009

Queda la professionalitat.

West Bromwich Albion 0-2 LIVERPOOL FC


Saltar a un terreny de joc amb la certessa de que el principal objectiu de l'any en curs, és ja matemàticament improbable, no és feina fàcil per a un professional del futbol. El Liverpool FC però, tot i el coneixement de que el Manchester United gràcies al seu empat sense gols en el partit d'ahir contra l'Arsenal, era ja campió matemàtic de la Premier, ha sortit a la gespa de The Hawthorns amb el convenciment de continuar sumant victòries en el seu caseller.

Així ha estat, amb els gols de Gerrard i Kuyt, els de Benítez han aconseguit la tretzena victòria de la temporada lluny d'Anfield, igualant una marca que tenia 104 anys de durada. Tantmateix, el triomf dels Reds ha consumat el descens del conjunt de Birmingham, que no podrà gaudir la temporada que vé dels seus tres equips en Premier, després que ja fa un parell de setmanes el Birmingham City aconseguís l'ascens a la màxima categoria.

El partit no ha tingut gran història. Els baggies han estat incapaços de generar perill sobre la porteria de Reina i tampoc el Liverpool es veia amb gran cor per encarar la porteria dels de Tony Mowbray. Abans d'arribar a la primera mitja hora de joc, el central local Martis, cometia una errada infantil en la seva conducció de la pilota que aprofitava Steven Gerrard per plantar-se sol davant del porter Kiely, aconseguint el primer gol del partit. Un fred jerro d'aigua freda per als locals que necessitaven imperiosament la victòria.

El gol obria molts espais en la defensa local, espais que Fernando Torres no ha sabut aprofitar malgrat disposar de varies oportunitats per encarar la defensa rival. Eren els moments del partit en els que Gerrard i Benayoun s'apoderaven de tot el camp. Amb aquesta disposició, el segon gol dels d'Anfield no trigaria en arribar i seria Dirk Kuyt qui amb una conducció de pilota sense gran oposició rival, aconseguia amb un xut colocat a l'arrel del pal, batre per segon cop al West Brom. A punt estaria Lucas Leiva de anotar el tercer en la següent jugada.

El partit estava decidit, però els aficionats locals no volien abandonar la Premier sense recolçar al seu equip. Els jugadors baggies ho han notat i han donat el millor de si mateixos tractant de marcar el gol de l'honor, enviant fins i tot una pilota al pal de la porteria de Reina. En una de les escomeses locals, Jamie Carragher i Alvaro Arbeloa s'han encarat en una desagradable acció en la que el vice-capità reclamava més fermesa defensiva al defensa salmantí. Per sort, el seny i la mediació de Kuyt, Gerrard i Alonso han restablert l'armonia entre tots dos jugadors.

Queda ja tant sols una setmana de campionat. Un partit, el darrer de la temporada, que com sempre és viscut amb força sentiment per el comiat de molts jugadors. Aquest any l'adeu és per Sami Hyypia. Anfield i tots els supporters brindarem al gegant finés, un adeu com cal.


FORMACIÓ:

Reina, Insua, Carragher, Agger, Arbeloa, Benayoun, Mascherano, Leiva, Kuyt, Gerrard (captain), Torres.


GOLS:

0-1 Gerrard 28'
0-2 Kuyt 62'

5 comentaris:

Stubbins ha dit...

Puntuacions.

Gerrard: 5 pts.
Benayoun: 3 pts.
Carragher: 1 pt.

El 23 del Liverpool ha donat una gran lliçó de professionalitat amb la seva determinació i actitut sobre el camp. La seva reacció amb Arbeloa però, no ha estat gens lluïda, malgrat no faltar-li raó, reclamant més intensitat defensiva al salmantí. Que tot quedi aquí.

Luis JFT96 ha dit...

23 vs 17. Quizá la imagen más desagradable de la temporada. Un borrón lo tiene cualquiera. Eso en la caseta lads!

LMP:
Gerrardo - 5 punts
Kuyt - 3 punts
JC superstar - 1 punt

Alba ha dit...

Totalement d'acord; el liverpool sempre es queda a les portes. Ara els hi toca acabar la temporada el més digne posible.
Salutacions

Alba ha dit...

La veritat es que amb totes les competicions decidides, només queda la professionalitat dels jugadors per guanyar partits.
Salutacions

Stubbins ha dit...

Tanco puntuacions.

Gerrard: 10 pts.
Benayoun: 3 pts.
Kuyt: 3 pts.
Carragher: 2 pts.

Puntuen per la general.

Gerrard: 5 pts.
Benayoun i Kuyt: 3 pts.
Carragher: 1 pt.

Gràcies a tots.